Op zoek naar een specifieke vraag?

Wat zit er in onze producten

Wat bedoelen jullie met “flexitarisch”?

De term flexitarisch wordt door de meeste mensen opgevat als “soms wel vlees, soms niet”. Dat zie je terug in ons uitgebreide assortiment maaltijdpotjes. Sommigen bevatten een beetje vlees of vis, en anderen helemaal niet. Maar nog veel belangrijker: ze bevatten allemaal meer plantaardige eiwitten dan dierlijke. Zo eet je kleine dus al een stuk minder dierlijke producten, en dat is beter voor de aarde!

Mijn kind heeft een allergie. Hoe kom ik erachter welke van jullie producten geschikt zijn?

Er zijn verschillende risico's met betrekking tot de aanwezigheid van allergenen of het risico op kruisbesmetting, we willen je zoveel mogelijk informatie geven om je te helpen beslissen of een product geschikt is voor jouw situatie.

Er zijn een paar manieren om dit bekijken:

 

Op onze verpakkingen

Alle allergenen die in onze producten gebruikt worden, inclusief glutenbevattende granen, staan dikgedrukt weergegeven in de ingrediëntenlijst.
Op de verpakking vermelden we ook welke allergenen onze producten kunnen bevatten. We doen een risicobeoordeling om te bepalen of deze vermelding nodig is en proberen een algemene 'kan bevatten' vermelding op onze producten te vermijden, aangezien dat even onbehulpzaam kan zijn. De aanwezigheid van een allergeen in een fabriek wil niet zeggen dat er een risico op kruisbesmetting bestaat. Als er geen 'kan bevatten' vermelding op onze verpakking staat, worden de allergenen voldoende beheerst om het risico op kruisbesmetting te voorkomen.


Op onze productpagina's

Waar je alle allergeeninformatie over elk product kan vinden.

Is rijst veilig voor baby's?

Onze producten met rijst passen prima in een gevarieerd dieet. Het is belangrijk om te variëren met bijvoeding.

Bij Organix is ​​de veiligheid van onze producten onze topprioriteit en we testen al onze producten voortdurend om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan alle huidige regelgeving en we beoordelen al onze producten om ervoor te zorgen dat ze aan alle toekomstige wetswijzigingen voldoen. Uit voorzorg adviseren we wel om niet elke dag rijst of rijstproducten te geven aan kinderen. 
 

Waarom gebruiken jullie palmolie in jullie koekjes?

We gebruiken palmolie, meestal in combinatie met een andere plantaardige olie, om de best mogelijke textuur en kwaliteit van onze producten te krijgen. Onze No Junk Promise betekent dat we nooit geharde of transvetten gebruiken in onze recepten.
Al onze ingrediënten ondergaan een grondig onderzoek voordat we ze gebruiken. Dit betekent het testen van de integriteit, traceerbaarheid en betrouwbaarheid van de levering van al onze biologische ingrediënten, evenals het onderzoeken van ethische of veiligheidsproblemen.

Onze palmolietelers en -leveranciers zijn gecertificeerd lid van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO), 's werelds toonaangevende organisatie die werkt aan duurzame en ethische waarden bij de productie van palmolie. Hoewel we vertrouwen hebben in onze keuze van telers en levaranciers, begrijpen we de zorgen die worden geuit en zullen we ervoor blijven zorgen dat alle voorzorgsmaatregelen worden genomen met onze producten en onze grondstoffen om geruststelling te bieden.

Waarom voegen jullie geen andere vitamines of mineralen toe aan jullie producten?

We verrijken onze producten niet met vitamines of mineralen. Dit komt omdat het verrijken van biologische producten niet is toegestaan, tenzij dit wordt vereist door een specifieke wet (bijvoorbeeld de wet over thiamine). Wij geloven dat het geven van verschillende soorten voedsel, een gevarieerd dieet, voor baby's de beste manier is om de diverse voedingsstoffen binnen te krijgen die zij nodig hebben.

Waarom voegen jullie thiamine (vitamine B1) toe aan sommige producten?

We voegen thiamine (vitamine B1) toe aan onze rijstwafeltjes, koekjes en sommige van onze andere tussendoortjes. Dit is wettelijk verplicht voor alle bijvoeding op basis van granen (ook wel genaamd bewerkt voedingsmiddel op basis van granen).

Zijn (sommige van) jullie producten halal-gecertificeerd?

Nee, geen van onze producten is halal-gecertificeerd.

Kopen, gebruiken, bewaren

Wat is de beste manier om jullie knijpzakjes te bewaren?

Wij raden aan onze ongeopende knijpzakjes koel en droog te bewaren (bijvoorbeeld in een voorraadkast). Als de inhoud van een knijpzakje op een los lepeltje geknepen wordt alvorens je kind te voeden, dan kan je het knijpzakje weer afgesloten met de dop een dag in de koelkast bewaren. Als je kind direct uit het knijpzakje eet, dan adviseren we eventuele restjes weg te gooien.

Waarom moeten jullie ongeopende producten niet in de koelkast bewaard te worden?

Onderdeel van onze No Junk Promise is dat we geen kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen toevoegen aan onze producten. Het zijn de bereidingsprocessen en de verpakking die we gebruiken die onze onaangebroken producten goed houden zonder dat ze in de koelkast hoeven.

 

Kunnen jullie knijpzakjes in de diepvries bewaard worden?

Ja, onze knijpzakjes zijn geschikt om in te vriezen, ons advies is wel om de puree in een vriesbestendig bakje te doen of in een ijsklontjesvorm. Gebruik de ingevroren puree binnen een maand.

Ik heb product gekocht waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen, wat moet ik doen?

Het is de verantwoordelijkheid van de winkel om alleen product te verkopen waarvan de houdbaarheidsdatum niet verlopen is, heel vervelend dat dat in dit geval niet is gebeurd. We raden je aan het artikel terug te brengen naar de winkel waar je het hebt gekocht. De kwaliteit van onze producten is het best tot de aangegeven houdbaarheidsdatum op de verpakking. Als wij iets kunnen verbeteren of je hebt meer vragen, neem dan contact met ons op.

Waar kan ik Organix kopen?

Organix is verkrijgbaar in de meeste supermarkten en drogisterijen, ook online. Niet elke winkel heeft al onze producten – afhankelijk van de grootte van de winkel zul je een breder assortiment Organix vinden.

Onze verpakking

Is jullie verpakking vrij van BPA?

We gebruiken diverse soorten verpakkingen en kunnen bevestigen dat allen vrij zijn van BPA.

Is jullie verpakking recyclebaar?

Al het karton dat we gebruiken is volledig recyclebaar. We zouden graag zien dat al onze verpakkingen volledig recyclebaar zijn, maar helaas hebben we enkele uitdagingen, met name met folies die we onder andere gebruiken voor onze luchtige puffs, om aan onze strikte voedselveiligheids- en kwaliteitsnormen te kunnen voldoen en om te garanderen onze producten veilig blijven om te eten.

We vinden het beschermen van onze natuur heel belangrijk en zijn altijd op zoek naar manieren om wat we doen te verbeteren. We werken momenteel samen met verpakkingsexperts en voeren testen uit met potentiële leveranciers van biologisch afbreekbare folie en hebben ons ten doel gesteld dat al onze verpakkingen in 2023 volledig duurzaam zijn.