250 g schelvis of koolvis
45 g fijn paneermeel
25 g parmezaanse kaas of vegetarisch alternatief (optioneel)
1 grote citroen
45 g bloem
1 ei
Olie om te bestrijken
100 g crème fraîche
1 eetlepel vers gehakte kruiden (je kunt peterselie, dille of dragon gebruiken
Gluten
Ei
Tarwe
Verwarm de oven voor op 190°C hetelucht. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
stap 1/6
Schil en pers de citroen. Snijd de vis in dikke reepjes. Besprenkel met de helft van het citroensap.
stap 2/6
Meng het paneermeel, kaas en de helft van de citroenschil door elkaar..
stap 3/6
Plaats de ovenschaal voor je, samen met de visreepjes. Doe bloem, losgeklopt ei en paneermeel in drie afzonderlijke kommen. Zet de bloem, het losgeklopte ei en de paneermeelmixkommen op een rij. Bestrijk elke visreep met bloem, dip vervolgens in het ei en werk af met het paneermeel.
stap 4/6
Leg de reepjes voorzichtig op de ovenschaal terwijl je bezig bent. Bestrijk de buitenkant met olie. Bak in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.
stap 5/6
Maak ondertussen de dip. Doe de crème fraîche in een kom. Meng de kruiden en de helft van de citroenschil erdoor. Breng op smaak met de rest van het citroensap en serveer de vissticks warm met de dip erbij.
stap 6/6
Meer dan 70 gezonde, makkelijke en snelle recepten voor baby's en peuters. Van de eerste hapjes tot recepten voor de hele familie! Het kookboek is in het Engels.