250 g verse rode biet
2 el olijfolie
½ ui
½ teentje knoflook
125 g risottorijst (volkoren als je die kunt vinden)
425 ml hete groentebouillon (bij voorkeur huisgemaakt zonder toegevoegd zout, of een zoutarm alternatief)
Handvol geraspte Parmezaanse kaas of vegetarisch alternatief
2 el zure room of roomkaas
Melk
Hak de ui en knoflook fijn en verwarm de oven tot 180°C (hetelucht 160°C). Schil de bieten en snij ze in kleine stukjes (gebruik keukenhandschoenen als je geen vlekken op je handen wilt!) En snijd ze in grote partjes. Leg ze op een groot vel folie op een bakplaat. Gooi met 1 eetl. olijfolie, breng op smaak en kook dan 1 uur tot de rode biet zacht is. Gebruik je voorgekookte bieten? Dan hoeven ze niet in de oven.
Voor oudere baby's kun je het recept pureren zodat het een grovere textuur behoud.
stap 1/3
Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een ovenvaste pan met deksel. Voeg de ui en knoflook toe en kook 3-5 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe aan de ui en knoflook en roer tot alles goed bedekt is met boter en olie. Giet 75 ml van de bouillon over het mengsel en laat het mengsel 5 minuten borrelen. Roer goed en giet dan de rest van de bouillon erover. Roer opnieuw, dek af en plaats in de oven. Laat 15 minuten koken tot de rijst zacht is.
Voor oudere baby's kun je het recept pureren zodat het een grovere textuur behoud.
stap 2/3
Haal de rode biet uit de oven. Of haal de opgewarme voorgekookte rode bieten van het vuur. Mix de rode biet in een mixer om een puree te maken. Roer de Parmezaanse kaas, zure room / roomkaas en bietenpuree door de risotto en roer nogmaals tot een puree. Voeg indien nodig meer water of bouillon toe om het gerecht te verdunnen.
Voor oudere baby's kun je het recept pureren zodat het een grovere textuur behoud.
stap 3/3
Meer dan 70 gezonde, makkelijke en snelle recepten voor baby's en peuters. Van de eerste hapjes tot recepten voor de hele familie! Het kookboek is in het Engels.